طنین همتی|شهرآرانیوز، دکتر محمدجعفر صادقی در آستانه عید قربان که ذبح دام افزایش مییابد با تأکید برای رعایت بهداشت اظهار کرد: تب کریمه کنگو بهعنوان بیماری مشترک دام و انسان، که این روزها شیوعش بهواسطه ذبح دام افزایش مییابد، تاکنون آماری از ابتلا و فوتی در پی نداشته است و خوشبختانه آخرین فوتی ما مربوط به سال۹۵ است. از آن سال تاکنون با افزایش رعایت بهداشت، ابتلای این بیماری سیر نزولی داشته و امسال هم تا این لحظه به صفر رسیده است.
رئیس کنترل و پیشگیری بیماری علومپزشکی مشهد توصیه کرد: از خرید دام از مراکز غیربهداشتی و کشتار آن در منازل و معابر عمومی خودداری کنید. حیوان اگر آلوده باشد، تمام احشا و خون آن ممکن است آلودگی داشته باشد.
وی ادامه داد: این بیماری عمدتا از طریق کنه منتقل میشود؛ فعالیت کنه هم در فصل گرم بیشتر میشود. در نتیجه فصل گرم تابستان فرصت خوبی برای فعالیت کنههاست.
به گفته وی عمده علائم فردی که به این بیماری مبتلا میشود تب و خونریزی است. معمولا مرحله خونریزی بین ۳ تا ۵روز است و بعد از شروع علائم بیماری خودش را نشان میدهد و این علامت که فرد تب و خونریزی داشته باشد، 2 شاخصه عمده این بیماری است.
دکتر صادقی ادامه داد: توصیهمان این است که نهتنها در عید قربان، بلکه در کل سال نیز قربانیکردن با عنوان مراسم مختلف در منازل و اماکن عمومی انجام نشود. نکته مهم اینکه گوشتی که ذبح میشود باید ۲۴ساعت مرحله پیشسرد در دمای صفر تا ۴درجه را در محیطی یخچالی بگذراند تا اگر گوشتش آلوده بود، مرحله پیشسرد آلودگیاش را از بین ببرد. همچنین مردم برای قربانیکردن در عید قربان به کشتارگاهها مراجعه کنند. کشتارگاهها عمدتا دعای عید قربان را هم میخوانند و بعد از ۲۴ساعت گوشت قربانی را تحویل میدهند. این فرصت خوبی است که از انتشار این بیماری جلوگیری شود. همچنین باید در نظر داشت که جگر گوسفند هم مانند گوشت به مرحله پیشسرد بهمدت ۴۸ساعت نیاز دارد.